Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü

EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KÖYÜ

Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü 2006-2007 öğretim yılında iki bloğun açılmasıyla faaliyete geçmiş, 2010-2011 öğretim yılına kadar açılan 11 blok ile blok sayısı 12'e ulaşarak, üniversitemizin değişik fakülte ve yüksekokullarında öğrenimlerini sürdüren 1708 öğrencimize barınma imkânı sağlanmıştır. Ayrıca eğitsel, kültürel ve sportif faaliyetler kapsamında düzenlenen etkinliklere katılan gruplar için sporcu katımız 57 kişiye barınma hizmeti sunabilmektedir.

Öğrencilerimize barınma hizmeti veren 12 bloğun yanı sıra kafeterya, restoran, market ve kuaför hizmetleri sunan bir sosyal tesis, koşu parkuru, futbol, voleybol, basketbol sahaları, tenis kortu  ve oyun salonu Öğrenci Köyü'nde konaklayan öğrencilerimize ders dışı serbest zamanlarını değerlendirme imkânı sağlamaktadır.

Deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilmiş Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü, 15 m2 tek ve çift kişilik oda alternatifleri ile üniversitemizi tercih eden öğrencilerimize eğitimleri süresince huzurlu, güvenli, rahat, eğlenceli, sağlıklı ve çağdaş bir ortam sunmaktadır.

Banyo ve tuvaletlerin yanı sıra odalarda; bazalı yatak, elbise dolabı, çalışma masası, kitaplık, ayakkabılık gibi temel mobilyalar ile birlikte  buzdolabı standart olarak bulunmaktadır.

Her blokta mutfak, ütü, dinlenme ve çalışma odaları ile 2 blokta genel çamaşırhane bulunmaktadır. Çamaşırhanelerde bulunan çamaşır yıkama ve kurutma makineleri personelimizin kullanımı ile öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Ayrıca öğrencilerimizin ihtiyacını karşılamak üzere bir karma çalışma odası, bavul odası, ders ve hobi amaçlı müzik çalışmalarını gerçekleştirebilecekleri iki müzik odası ile diş hekimliğinde okuyan öğrencilerimizin çalışmaları için üç adet diş çalışma odası Öğrenci Köyü bünyesinde yer almaktadır. Merkezi sistemli doğalgaz ile ısınan bloklarımızda 24 saat kesintisiz sıcak su mevcuttur.

Öğrenci Köyü'nde ayrıca elektrik, elektronik, tesisat gibi teknik konularda gerekebilecek her türlü müdahaleyi yapabilecek düzeyde ekipler bulunmaktadır. Odaların temizlik hizmeti ise personeller tarafından, ortak alanlar her gün, odalar haftada bir olmak üzere sağlık ve hijyen kurallarına uygun olarak yapılmaktadır.

Öğrenci Köyümüzün güvenliği 24 saat boyunca; blok girişlerinde, dış alan ve ortak mekânlarda bulunan kamera sistemleri ve güvenlik görevlilerince sağlanmaktadır.
Öğrenci Köyü blok çevrelerinde yeşil alanlar, pergolalar, mini amfi tiyatro ve satranç alanı mevcuttur. Ayrıca Öğrenci Köyü'ne 100 metre mesafede Ege Üniversitesi'ne ait kapalı alan spor kompleksi ile 200 metre mesafede iki alışveriş merkezi bulunmaktadır.

Öğrenci Köyü, Ege Üniversitesi Hastanesine yaklaşık 500 metre, Ege Üniversitesi Kampüsüne 1 kilometre, ilçe merkezine 2 kilometre ve havalimanına 20 kilometre mesafelik konumuyla öğrencilerimize ulaşım kolaylığı sağlamaktadır.

YÖNETİM

Öğrenci Köyü'nün Yönetimi; Yönetim Kurulu, Müdür ve Bina Yöneticilerince yerine getirilir.

ÖĞRENCİ KÖYÜ YÖNETİM KURULU

Prof.Dr. Mehmet ERSAN (E.Ü. Rek. Yrd.V.)   Başkan
Hakan YALÇIN  (E.Ü. Gen. Sek. V.)       Üye
Prof.Dr. Hülya YILMAZ  (E.Ü.Eğit. Fk.) Üye